Thursday, 7 February 2013

BELI RUMPUT..

بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ


Rumput oh rumput..

semangat makin membara disebalik poket semakin nipis..
pagi tu.. aku mmg x ingat tarikh, kul 9 pagi lg aku dah kuar pi sg buloh, tp aku pi yg dkt ngan Subang Airport/ kg melayu subang hala sg buloh tu.. smgt giler jgn ckp la.. banyak kedai aku singgah.. semua sebab rumput.. dan yg penting murah.. akhirnya aku dpt kedai yg murah.. lot 56 klu x silap.. klu salah mmg rezeki kedai tu la.. rumput dia boleh bg 2x1 kaki rm1.30.. so aku terus deal.. setuju.. skali dia kata petang.. kena order dulu.. pe kejadah.. x kan nak dtg blk.. x tau ke aku smgt ni.. kah kah.. so aku kensel



so aku membawa hati yg lara pusing2 dkt2 dgn hospital sg buloh.. sini mmg banyak.. tp xde stock.. pasal org nak raya cina.. gong xi fa cai.. punya banyak mcm padang bola diorg kata xde stock.. yg ada rumput japanese.. mahal.. sekeping rm3.50.. pastu ada rumput mutiara.. aku x minat.. ingat aku taste kuda ke.. kah kah..



rasanya ni kedai ke-8 kot.. dia bukan kedai pon, dia mmg keje diorg ni.. banyak melambak, padahal dekat je ngan kedai td.. boleh dia kata x tau mana port rumput yg lain.. aku x salahkan pon.. nama pon rival.. lantakla.. janji aku dapat beli.. hehe.. aku beli rumput filipine.. nape la nama rumput tu cantu.. nape x letak brazil ke italy ke.. xpe nanti aku kaji..



jiran aku dah pesan, beli 140 keping.. tp duit aku mmg cukup utk 120 keping je.. kah kah.. so nak tau aku beli bp? 120 keping sahaja.. 120 x rm 1.30 = rm 156.. dpt rm150 ngan dia bg lebih 5.. hehe.. ok la tu.. td tawar rm1.20 pon x dpt.. aku ckp aku beli banyak ni pak (org indon).. dia jawab, sini biasa org beli pki kontena.. kah kah..  kedai mmg xde lot no.. korang kena pusing2 la.. nak murah kan... satu lg keuntungan, aku x suh lori hantar, aku angkut sendiri.. nak upah lori mau rm100 lg.. since line clear wife x ikut.. so aku guna keter dia je.. blk cam biasa hapuskan bukti.. basuh kasi clear.. hehe



pastu.. aku jumpa kedai buruk ni.. ni mcm kilang je.. td kat sg buloh aku tringin benda ni.. aku nak refleksologi.. tp duit x banyak.. aku pikir nanti org nak amik wuduk ke.. senang skit.. dah xde simen kat tpt aku tu.. so yg ada stock 2x2 rm9 dlm ada besi.. klu xde besi rm8.. kang kena karate patah plak.. so aku beli yg ada besi dlmnye beli 12 x rm9 = rm108 di bg aku rm100.. aku sebat je..

gini la rupanya..tp ni bkn refleksologi.. ni mcm simen biasa je.. aku punya hijau.. aku beli je.. dah murah.. kedai biasa nak rm12.. beza 3 hinggit dah seketul..

ni kedai nye.. kata bos dia kilang.. ye la kot.. aku percaya je.. kah kah.. dah la indon tu ckp jawa.. nasib aku ada darah jawa.. kah kah.. membantu gak.. yg refleksologi tu ada pecah skit.. ada batu yg x cukup.. dia bg je.. aku kata ok je..


nanti klu ada duit lebih aku buat gini.. kah kah.. ni kedai yg biasa jual sekeping rm 12.. normal price 2x2.. klu 1x1 punya rm6.. duit anda.. so andala tentukan..

rumput pon dah beli.. tp sebenarnya wife yg sponser rn250 tu.. hehe.. tq sayang.. tunggu hasilnya.. kah kah

sekian, selamat membeli.. jgn membazir.. amalan syaitan tu.. nantikan hasilnya.. hehe

No comments:

Post a Comment