Friday, 22 November 2013

Wall Makeover by Na yg murah rezeki - Hadiah Kemenangan



Assalamualaikum

Kali ni tajuk ni agak panjang.. sebab aku nak cover bp lama aku x update blog ni.. Ni nak citer hadiah kemenangan yang aku war-warkan sebelum ni..

lepas siap je.. rasa mlm tu nak tido berdiri kat dinding tu.. aku makin syg kat umah aku.. kah kah

Step dia gini.. memula dia start je.. aku dah seram dah.. apsal x warna biru.. kah kah..

tp wife aku cuba mententeramkan aku.. kah kah.. ok la tu..

dia cat dulu satu layer.. dalam hati hanya ada perasaan kagum.. kah kah..
sebab bila aku tgk dia ngecat, tringat zaman kegemilangan aku mengecat umah dulu masa muda-muda dulu..

dulu aku dok asrama, tp  mak aku jenis cat umah tiap2 tahun.. so sebelum raya, bulan puasa mesti ada part yg aku kena cat.. abg2 aku mesti tinggalkan gak bahagian utk aku walau pon kadang2 aku cuba blk lewat skit dr asrama tu.. kah kah.. abg aku mmg tau taktik aku.. kah kah

dipendekkan cerita, aku mmg mls sebenornye.. kah kah.. sorry mak.. tetiba adik aku buat klakar pe ntah hari tu.. aku terus cat muka adik aku yg masa tu usia dia masih sekolah rendah dengan roller yang besar.. maka putihla muka dia dari dahi hingga ke dagu.. dari dagu ke dahi.. aku buat 2 layer.. kah kah

dengan secara automatik, aku terus kena sekolahkan dengan bpk aku ngan mak aku dgn abg2 aku skali.. seram aku ketika aku.. aku yg dulu bukanla yg sekarang..bak kata tegar.. indon tu.. kah kah..

so setiap kali kena cat.. mesti parent aku pesan.. ko jgn cat muka adik ko.. kah kah
sorry mak, abah..

kita sambung.. kah kah.. so dah 2 layer.. jd rata plak.. td berbelak2.. seram aku.. tp mamat ni pro.. ape ade hal..

tu la nama dia stencil design.. korang boleh beli benda tu buat kat umah sendiri ngan company ni..

mula2.. buat 1 dulu.. dia x le buat 2 terus.. kah kah

lama2.. makin banyak dia buat.. aku makin teruja dah.. x sabar beb nak tunggu hasilnye.. alat dia bwk skit je beb.. tangga pon kecik je.. mmg pakar.. mmg power 

makin lama dia buat.. xde la lama sgt.. makin penuh aku tgk.. hehe.. aku mula bisik ngan wife aku..
mcm cantik je.. mcm comel je.. kah kah..
aku bukan ckp kat wife aku..dia mmg comel..

 kali ni aku ckp wall tu yg comel.. kah kah..

siap part sebelah.. abg yg hensem dan kacak bergaya tu pon bergerak ke wall lg satu.. dia tanya buat corak lain ye.. aku on jer.. mcm biasa.. percaya pada yg pakar..

nak siap dah ni.. nak siap dah.. pastu dia touch up blk.. mana yg kurang kemas.. dia kemas kan.. jd la kemas.. x comot

hehe.. gini la rupanya.. korang boleh call company ni klu minat.. serius puas hati.. no dia 0102576445, 0102760309, atau abg yus 0135980800.. ni gambor klu pasang lampu

ni klu x pasang lampu
ni gambar sebelum dgn selepas.. korang nilai la sendiri.. tp klu tanya aku.. aku mmg promote hasil kerja diorang.. mmg superb.. mmg mcm wallpaper beb..

korang nak senang follow fb diorng je.. korang seach je.. pastu like..klu ada rezeki bule dpt murah.. ikut nasib beb.. diorang slalu buat promotion.. lg satu yg penting korang kena tau design pe yg nak.. sebab design dia banyak.. korang x sure buatla semayang istikharah.. pastu bule gak tanya pakar diorangkan..

ok.. serius.. aku mmg puas hati.. dah siap tu.. warna dia naik kebiruan jugak.. rumah aku skang dah jd monoton.. org kata.. ok la.. pe pon x kisah.. janji kena dgn jiwa.. and aku mmg setiap hari x sabar nak blk umah..
so aku puas hati bila wife puas hati.. kah kah.. ini semua rezeki.. Alhamdulillah..

ok.. selamat Meng Wall MakeOver By Na

7 comments:

  1. mcm cantik je, mcm chomel je,mcm cantik je, mcm chomel je,mcm cantik je, mcm chomel je...

    ReplyDelete
  2. memang puas hati ek... hihih.. teringin gak nih... ;)

    ReplyDelete
  3. sebijik mcm wall paper..terbaik

    ReplyDelete
  4. Assalam En Faiz.. khatam dah baca sume story kat blog ni.. best sgt.. jiwa lebih kurang sama.. haha.. camne nk contact bro? sy duk BSP gak.. baru pindah sini.. xde kawan.. keh3.. ade kelapangan text la.. 0123001256.. x pandai sgt berblog2 i.. xtaw cmne nk cntact.. haha

    ReplyDelete
  5. abahahmad, boleh x nak dapatkan contact contractor yg pasang grill.

    ReplyDelete