Saturday, 15 June 2013

Meja Marble Part 1

Assalamualaikum

Kabare.. kali nak citer pasal meja marble plak.. meja marble ni bukan keperluan.. dia kehendak.. ni semua nafsu.. kah kah..  



sebenarnya, x semua benda yg bini aku suka, aku suka, tp benda ni kami suka sama-sama.. kah kah.. tp masalahnye benda ni mahalnye ya ampun..


tp tu.. x mematahkan smgt kami berdua ni.. kah kah.. walaupun dah lama kami survey benda ni.. pantang nampak.. mesti nak usha.. aku usha meja, x usha org jual tu.. yg ni benar... kah kah


cuci mata mmg best tgk meja marble ni.. nikmat woo.. walaupon tgh kering.. kah kah..  


sebelum korang nak beli korang kena tau pasal meja marble ni.. takut kena tipu.. ni based on my experience /survey la..

baca buleh. percaya jgn.. kah kah

tips dia..

1.meja marble ni ada 5ft, 6ft ngan 8 ft..

2. 5ft ngan 6ft bule letak 6 kerusi..

3. 6ft ngan 8ft bule letak 8 kerusi.. pandai2la korang imagine.. kah kah


tips seterusnya..

4. kami pi Home Deco, lain2 event yg pasal perabot pon kami penah pi utk carik benda alah ni..

5. tp, kedai biasa pon ada jual.. meja marble.. kat sini la baru kita tau home deco ke, kedai biasa yg murah


6. pastu kena tau saiz pe kita nak beli.. saiz ni sgt penting,
  • pasal klu beli besar sgt, tp umah kecik masalah gak,
  • klu beli kecik, tp umah besar masalah gak..
  • klu beli yg besar tp duit kecik masalah gak..
  • klu beli yg kecik tp duit banyak lebih pon masalah gak..kah kah.. mmg pelajar bermasalah

7. pastu kena tgk kerusi plak.. biasa klu harga biasa.. dia bg kerusi yg mmg dah set ngan meja tu.. so, klu mampu pilihla kerusi yg mmg kita berkenan.. sebab?



8.. sebab dia, kerusi banyak jenis.. kekadang, pasal set tu murah, dia bg kerusi cap ayam.. bukan pe, yg duduk nanti bukan ayam kan.. klu yg duduk berat smcm ..... mau patah kerusi yg kita beli tu.. payah plak nak carik ganti..


ni la contoh design kerusi yg ada kat pasaran.. yg ni kawe xle nak bg tips.. tepuk dada kuat2.. spi batuk.. pastu piker sendiri mana yg berkenan beb




ni antara design yg kami tgk.. ni 6ft..


ni plak contoh kerusi yg kami usha..


ni masa survey kat kedai.. sebab nak tgk mana kerusi paling best.. so org kedai kuar kan semua stock kerusi yg diorg ada..

mamat bangla yg jual sibuk suh pilih warna merah.. aku mcm biasa mintak warna biru.. sakit kepala gak aku tgk org kedai tu, pasal blum pernah lg sepanjang dia meniaga kilang buat wana biru.. kah kah.. lantakla.. aku nak gak klu ko nak suh aku beli..

tips 9.. klu korang berkenan, korang guna la skil menawar yg telah diwarisi dari nenek moyang sejak zaman berjaman..
tips 10.. biasa org kedai akan bg harga tinggi skit.. pasal nanti korang akan tawar.. so bila korang tawar dia akan bg la turun skit halaga.. tp.. dia akan tunjuk calculator dan buat2 call bos dia..
11.. kamon la amoi.. bab ni aku dah kaji dari dulu lg.. x kan la dia meniaga dah bp hari pon nak tau price tanya bos dulu.. kah kah.. aku perati je dia call.. kah kah.. aku gelak pasal dia x sembang pon dlm phone tu.. dia act je lebih.. kah kah.. ini semua poyo. dia xde call sesape pon..
kesimpulannya, meja marble ni bukan benda murah..
korang rasa aku beli x.. jawapannya x.. kah kah... sebab pe? nanti sambungan ke 2..
selamat me meja marble bg yg mampu..

3 comments:

  1. tq for the tips...yg 6ft n 8ft tu, lebar meja eh?btw, home deco ke kedai biase lg murah eh?

    ReplyDelete
  2. 6ft tu pjg dia kak.. pjg x lebar.. kah kah.. segiempat tepat.. home deco kot.. tp benda ni subjektif.. mcm perabot bahagia dulu penah tgk penah murah.. tp kali ni x survey.. nak murah kena pandai tawar.. tu je tips.. kah kah.

    ReplyDelete
  3. Kat mana kedai ni

    ReplyDelete