Monday, 8 July 2013

Wall makeover by Na yang superb

Assalamualaikum


Kabare.. Kali ni nak citer pasal wall makeover.. bukan mat over.. bukan jugak mike gyver.. kah kah..
korang rasa perlu ke wall umah aku di makeover kan? 


perlu sangat.. nampak kusam je umah.. 
kalau rambut kusam.. ada syampu..
kalau badan bucuk.. ada sabun..


kalau dinding kusam?.. kena wall makeover la kan.. kah kah 



kisah dia begini, nak raya ni, wife aku asik tanya je, bila nak cat dinding, bila nak letak wallpaper.. bila nak wall makeover.. mak ai... aku sengih je.. kah kah.. plan tu ada duit yg kering..


so sebagai suami yg penuh seribu satu surprise, maka aku kena usaha bg hadiah kat bini aku.. mcm biasa aku kena survey secara underground.. xle dia tau.. nanti x surprise.. kah kah.. mcm biasa..


tips pertama..
mesti nak yg murah tp nampak cun.. kah kah..
tip kedua..
biar nampak cun tp murah.. kah kah..


so bila aku survey, aku jumpa Na punya paling murah.. nape aku kata murah.. kah kah.. sebab dia nak bg free.. tp bukan free of charge..
 tp kena usaha skit..
klu menang baru free.. why not kita cuba.. usaha tangga kejayaan.. kata cikgu aku dulu.. 

Walaupon digemparkan dengan kenaikan harga ayam yang menggegar Malaysia khususnya dan seantero dunia amnya di bulan puasa ni.. kah kah..

Na masih mampu bersedekah dgn buat peraduan yang buleh jd free kepada pemenang.. tahniah Na.. murah rezeki kamu.. Amin 






bapak aku penah kata..
makanan paling sedap.. makan free.. kah kah
aku mmg percaya teori tu.. kah kah..
kalau korang blajar fizik.. teori ni bule apply kat sini.. dia ada kolerasi dia..


wall makeover paling cantik ialah wall makeover by Na yg free.. kah kah




pastu bapak aku pesan..
kalau nak masuk pertandingan, mesti kena menang.. maksud dia, 
bukan kita paksa penganjur bg kita menang.. rasuah ke pe..


maksud dia.. kita kena buat pe benda pon sehabis baik.. sebab mmg ada masyarakat kita masuk pertandingan sebab kena paksa.. pastu masuk nak kalah.. pasal x mau tanggung beban..
mintak dijauhkan benda gini dalam hidup kita yek...


pastu mak aku kata..
buat pape.. jgn putus asa.. maksudnya.. klu dlm kes ni, aku kering.. so masuk ni kira usaha aku ni.. so aku mmg xkan putus asa punya..
sebab pe.. aku rasa.. x ramai laki nak masuk contest gini.. kah kah.. ntah aku sorang je lelaki..
Kalau la pengadil buat stail meritokrasi.. chances aku tinggi.. kah kah..



" Saya nak www.nadiafarahida.com memilih rumah saya untuk dimakeover oleh Wall makeover by Na dengan design pilihan saya ini kerana


1.hasil kerja company na ni superb

2.umah aku punya dinding mmg kosong lg.. mmg sesuaikan klu kak Na nak bg free tu..
kah kah

3. kawe nak bg surprise kat wife.. syg wife aku tu..

4. pastu nak aku nak jugak bg suprise kat anak-anak..

5. nak promosi hasil kerja anak melayu..  

6. aku bangga ada anak melayu mcm Na..

7. saya lelaki yg berani menyahut cabaran contest ni.. kah kah..

8. usaha dan doa dari saya.. berserah kepada Allah s.w.t 

klu ikutkan, semua design cun.. tp aku ni bukan tamak, pengadil suh pilih 1,
aku pilih satu je la.. tu pun lepas 8hari 8 mlm pilih design ngan karang ayat.. kah kah 

pe pun..  

xde sape nak kalah masuk pertandingan.. aku pon gitu gak.. tp semua benda ni adalah rezeki dari Allah s.w.t.. kalau ditakdirkan aku menang, Alhamdulillah..
kalau x pon.. Alhamdulillah.. janji dah cuba..

tq kepada Na sebagai penganjur.. best contest ni.. semoga murah rezeki..

sekian, selamat meng wall makeover..




1 comment: